Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler 

  • 750 gr. – 1 kg. kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patetes
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Tuz

Yapılışı

  1. Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun
  3. Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.
  4. Havuçları soyun ve enine doğrayın.
  5. Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
  6. Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
  7. Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır.
  9. Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir