Zeytinyağlı Kereviz
By Admin on 20 Aralık 2016
Malzemeler
- 750 gr. – 1 kg. kereviz
- 3 adet havuç
- 1 adet iri soğan
- 1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
- 1 adet büyük patetes
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı portakal suyu
- Tuz
Yapılışı
- Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun
- Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.
- Havuçları soyun ve enine doğrayın.
- Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
- Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
- Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır.
- Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.
Okunma:
398