Fırında Baharatlı Patates

Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 dal biberiye
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirme Önerisi

Mevsiminde taze patates kullanıyorsanız kabuklarını soymadan fırınlayın.

Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın.
  2. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
  3. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.
  5. Taze kişnişleri incecik kıyın. Servis tabağına aldığınız baharatlı patateslerin üzerine serpiştirdikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir