Sebzeli Sandviç

Sebzeli Sandviç Malzemeleri

Ekmek hamuru için Malzemeler
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
6 su bardağı un
Tuz

Kurutulmuş Domatesli Ekmek için Malzemeler
½ ekmek hamuru
½ su bardağı kurutulmuş domates – ince kıyılmış
2-3 dal taze biberiye – ince kıyılmış

Sandviç için Malzemeler
Tane hardal
Keçi peyniri
Toz kırmızı biber
Çörek otu

Izgara Sebze için Malzemeler
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2 adet kayın mantarı

Ekmek Hamuru Hazırlanışı
Bir kasede ılık su, şeker ve mayayı karıştırıp kenara alın. Ayrı bir kaba unu koyun ortasına çukur açın üzerine mayalı karışım ve zeytin yağı döküp çatal yardımıyla karıştırın aynı zamanda kenarlardan tuzu ilave edin. Hamur birleşmeye başlayınca tezgaha biraz un serpip hamuru üzerine koyun ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.

Kurutulmuş Domatesli Ekmekli Sebzeli Sandviç Hazırlanışı
Yarım hamura ince kıyılmış kurutulmuş domates ve ince kıyılmış biberiye ekleyip yeniden yoğurun. Bir kaseye 1 yemek kaşığı kadar zeytin yağı döküp domatesli hamuru içine yerleştirin üzerini streçle iyice kapatıp 1 saat kadar mayalandırın.

Hamur mayalanınca yeniden yoğurun, pişirme kabınızı yağlayıp hamuru yerleştirin üzerlerine 1- 2 yemek kaşığı zeytin yağı koyup yayın. Hamurun üzerlerine parmaklarınızla iyice bastırarak çukurlar açın. Tekrar üzerlerini streçleyip 10-15 dakika kadar daha mayalandırın.
Ekmeği önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Izgara sebzeler için
Dolmalık biberlerin yeşil saplı kapak kısmını kesip ters çevirin ve bıçak yardımı yukarıdan aşağıya doğru geniş yapraklar olacak şekilde kesin, Kabak ve patlıcanı yarım parmak kalınlığında verevine dilimleyin.
İzli tavayı ocağa alıp zeytinyağı koyun ve ısıtın, Mantar ve tüm sebzeleri izleyerek pişirin. Sebzeler piştikçe üzeri kapaklı bir kaba alın.

Ekmek soğuyunca ortadan ikiye bölün tabanına tane hardal sürdükten sonra sebzeleri kat kat dizin üzerine keçi peyniri parçaları koyduktan sonra kırmızı pul biber ve çörek otu serpin son olarak ekmeğin üzerini kapatıp 4 parçaya kesin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir