Fakat haberimizin başlığında da bahsettiğimiz üzere bu modu yalnızca uçağa bindiğiniz sırada kullanmanız gerekmiyor. Hatta bazen o kadar çok işe yarıyor ki, şimdi sayacağımız maddelerden sonra sık sık bu modu kullanacağınızı düşünüyorum.
Bu Modu Kullanarak ‘Mesaj Okundu’ Bilgisini Göndermeyin
Artık telefonunda olmayanların ıslak odunla dövüldüğü WhatsApp, Messenger, Snapchat gibi mesajlaşma – sohbet uygulamalarında, gönderilen mesajları okuduğunuzda karşı tarafa ‘okundu’ ibaresinin gittiğini biliyorsunuz. Mesajı hem okumak hem de bu ibarenin karşı tarafta görünmesini istemiyorsanız, uçak modunu kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bütün sohbet uygulamalarında işe yarıyor olmasa da WhatsApp ve Snapchat gibi popüler uygulamalarda bu yöntem sayesinde karşı tarafa ‘göründü’ ibaresi gitmeden mesajını okuyabilirsiniz. Yalnız şunu unutmayın; bu yöntemi kullandıktan sonra uçak modunu pasif hale getirdikten bir süre sonra karşı tarafa okundu bilgisi gidecektir.
Ağ Sorunlarını Giderme, Hızlı Şarj ve Pil Ömrünü Uzatma
Eğer cihazınızda ‘ağa bağlanma’ sorunu yaşıyorsanız, tıpkı modemi resetler gibi cihazınızın tüm ağ iletişim elemanlarını resetleyebilirsiniz. Bu sayede teknik bir arıza olmadığı müddetçe yaşadığınız sorunu çözebilirsiniz. Telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını istiyorsanız eğer, bu işlemi uçak modundayken yapmanız size avantaj sağlayacaktır. Ayrıca mobil operatörünüzün sinyal kalitesinin zayıf olduğu noktalarda uçak modunu açarak cihazının daha iyi bağlantı kurmak için yaptığı denemeleri durdurup, gereksiz pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz.
Telefonunuz Uçak Modundayken Verin Bir Çocuğun Eline, Oynasın
Çocukların telefonunuzu kullanıp tehlikeli sitelerde gezmesini ya da uygulama marketlerinden satın alma işlemini engellemek için uçak modunu kullanabilirsiniz. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi bu mod, tüm ağ iletişim servislerini devredışı bıraktığı için cihazın herhangi siteye ya da mobil mağazaya girmesi engellenmiş olacak.