2 adet tavuk göğüs
2 diş sarımsak
1/2 bağ dere otu
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 avuç ceviz
5 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
4 adet uzun salatalık
Tavuk etlerini tencereye alın. Üstünü geçecek kadar su koyun iyice haşlayın. Ilınınca ince ince doğrayın veya didikleyin.
Dere otlarını kıyın tavuklara ekleyin. Mayonez, ezilmiş sarımsak ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırıp tavuklara ekleyin. İri dövülmüş ceviz, küçük küçük doğradığınız kornişonları, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Salatalıkları 4’e bölün, içlerini oyun, hazırladığınız tavuklu harcı içine doldurun, üzerlerine toz kırmızı biber serpiştirin.