600 gr. kıyma
1 adet yumurta
1,5 su bardağı ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
İç dolgusu için malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bağ pazı
2 diş sarımsak
1 avuç süzme peynir
2 yemek kaşığı toz parmesan
Tuz
Karabiber
Pane için malzemeler
Un
Yumurta
Galeta unu
Ayçiçek yağı – kızartmak için
Üzeri için malzemeler
Domates sos
Kaşar peyniri
Kıymalı harç için olan malzemeleri bir kasede iyice yoğurun. 4 eşit parçaya bölün.
Pazılı harç için, pazıların damarlı kısımlarını alıp, çok ince kıyın. Bir tavada tereyağını eritin ve pazıları ilave edip iyice suyunu çekinceye kadar kavurun.
Pazıları bir kaseye alın ve içerisine diğer malzemeleri ekleyip, karıştırın.
Streç filmi tezgaha açın ve üzerine kıymalardan birisini alın. Elinizle üzerine bastırarak yassı bir yüzey elde edin. Pazılı harçtan üzerine kaşıkla yayın.
Ardından köfteyi rulo yaparak kapatıp, streçle sarın.
Her bir köfte topunu bu şekilde hazırlayın.
Köfteleri önce una sonra yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın.
Kızaran köfteleri fırın kabına alın ve üzerilerine bir kaşık domates sos ve bir tutam kaşar peyniri serpip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.