2 adet yufka
400 gr. kavurma
300 gr. taze kaşar peyniri – rende
½ su bardağı süt
½ su bardağı su
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Bir tavada kavurmaları çevirerek ıstın, ardından yağını süzerek ayrı bir kaba koyup kenara alın.
2 adet yufkaya tezgaha serin ve 4 eşit parçaya bölün ve 8’er parça üçgen yufkalar elde edin.
Bir kasede su ve sütü karıştırın. Kavurmayı ufak parçalara bölün kenara alın.
Üçgen yufkanın üzerine fırçayla sulu süt karışımından sürün, ardından geniş tarafına önce kavurma parçalarını serpin, üzerine rende kaşar peyniri serpip rulo yapın ve kendi etrafında çevirerek gül şekli verin.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişirin.