Android & iOS Savaşında Kazanan Kim?

Yapılan bir araştırma Android & iOS arasındaki rekabetin ciddi oranda yön değiştirdiğini gösteriyor. Peki bu savaşın galibi kim?

• Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemleri Android & iOS arasında kıyasıya bir rekabet var. Android kullanıcıları kendi işletim sistemlerini ve açık kaynak kodlu olmasıyla övünürken; iOS kullanıcıları güncelleme desteği ve marketleri ile övünmektedirler.

Yukarıda belirttiğimiz her iki konu da aslında işletim sistemlerinin avantajlarını ortaya koymaktadır ama ortada bir gerçek vardır ki o da 3. parti uygulama ve oyun geliştiricilerinin halen AppStore‘dan daha fazla para kazandığıdır…

Bu savaşının neresindesiniz bunu bilemiyoruz ama yapılan bir araştırmaya göre Android ekosisteminin kullanım oranının geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artış gösteriğini ortaya koyuyor.

Çin‘de yapılan araştırmaya göre Android kullanım oranları geçtiğimiz yıla göre %6,2 oranında artış gösterirken aynı dönemde iOS‘un %5,4 kayıp yaşadığını görüyoruz.  Buna asıl etkinin Çin’de yoğun olarak kullanılan Huawei ve Oppo‘nun da katkısının büyük olduğu ortadaki en önemli gerçek.

Apple‘ın “S serisi” telefon yapma hayalinin artık SE yapma şekline dönebileceği bir süredir kulislerde konuşulan bir konu. Zira iPhone 6 ile iPhone 6S arasında ciddi bir donanım farkı da olsa kasanın aynı kalması birçok kullanıcı için “neden değiştireyim ki?” sorusunu doğuruyor.

Burada asıl kaybeden ise Windows Phone işletim sistemi gibi görünüyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %4,9 puan kayıp yaşayan Windows Phone işletim sisteminin geleceğini oldukça merak ediyoruz…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir