Kaymaklı Kadayıf Topları

Kaymaklı Kadayıf Topları Malzemeleri

Şerbet için malzemeler
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker
½ limon suyu

Hamuru için malzemeler
250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tuz

İçi için malzemeler
1 avuç tel kadayıf
1 avuç dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı – eritilmiş
100 gr. kaymak

Üzeri için malzemeler
1 adet yumurta beyazı
Tel kadayıf

Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Kıvam aldığında limon sıkıp kenara alıp, soğutun.

Hamuru için, tüm malzemeleri bir kaseye alıp tamamen pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.

İç dolgu için, tel kadayıfları ve cevizi ince kıyın, tereyağını eritin. Tel kadayıf, ceviz ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde açın ve içlerine bir parça kaymak ve hazırladığınız tel kadayıflı harçtan koyun.

Top olacak şekilde kapatıp yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.

Bu topları önce yumurta beyazına sonra üstlerini tel kadayıfa bulayıp, fırın kabına yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip, servis edin.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir