18-25 YAŞ: Taze meyve-sebzeler, Yeşil biber, limon ve kalsiyum alınması gerekir.
25-30 YAŞ: Folik asit alımını artırmak gereklidir. Yeşil yapraklı sebzelerle, meyve vebakliyattan karşılamak mümkün.
30-35 YAŞ: Antioksidan gücü yüksek gıdalar tüketilmelidir: Karpuz, domates, kayısı, havuç, siyah dut, vişne, kiraz ve üzüm.
35-40 YAŞ: Aminoasitlerden zengin hayvansal proteinler; yeterli miktarda B vitamini ve kalsiyum tüketilmesi önemlidir. Tahıllar, yarım yağlı süt ve süt ürünleri, balık, hindi ve tavuk yenilmeli.
45-50 YAŞ: Omega 3’ten zengin deniz ürünleri, soya, ceviz, fındık ihtiva etmelidir.
50-60 YAŞ: Zeytinyağından yararlanmak, sebze-meyvelere öncelik vermek şarttır. Soya, keten tohumu ve tahıllar yararlıdır.
60 YAŞ: B vitamini yanında kalsiyum açısından da yeterli, temel yağ asitlerinden, temel aminoasitlerden ve posadan zengin bir beslenme tarzı olmalıdır. Beslenme biçimihipertansiyon, şeker ve damar hastalıkları durumuna göre özel planlanmalıdır.