1.5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
500 gr. un
2 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Harcı için Malzemeler
2 diş sarımsak
½ bağ maydanoz
7-8 yaprak taze fesleğen
2 su bardağı mozarella peyniri- rende
1 yemek kaşığı tereyağı
Bir kaseye ılık suyu koyun üzerine şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın ve 5-6 dakika bekletin. Ayrı bir kaba unu koyun ortasına çukur açın ve mayalı karışımı dökün, çatalla karıştırmaya başlayın ve unun kenarlarından yavaşça tuz ekleyin hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Aynı kaba zeytinyağını koyup elinizle etrafına yayın hamuru içine koyup streç filmle kapatın ve yaklaşık 30 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalandırın.
Ekmeği kızartılmış sevenler içinse önerimiz kolay temizlenebilen ayrılabilir kırıntı tepsisi ve tekrar ısıtma özelliği ile Goldmaster Pena Ekmek Kızartma Makinesi ile masanızı renklendirebilirsiniz…
Peynir haricinde iç harç için olan tüm malzemeleri parçalayıcıya alın ve tamamen karışana kadar iyice parçalaryın. Ardından rende mozarellayı ekleyip karıştırın ve kenara alın.
Hamur mayalanınca içindeki havanın çıkması için tekrar yoğurun ve hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı dikdörtgen olacak şekilde açın. Bıçak yardımı ile enlemesine 4 eşit parçaya bölün. İlk hamurun üzerine otlu peynirli karışımdan serpin diğer hamuru üzerine kapatın ve kat kat olacak şekilde aralarına peynirli karışımdan doldurun. 4 kat bitince tekrar dilimleyin ve kek kalıbına dilimleri diklemesine yerleştirin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve 180 derecede 55 dakika pişirin.