Özger ayrıca, spor yapanlar için faydalı besinleri de şöyle sıraladı;
Ceviz: Tüm yemişler arasında en yüksek Omega 3 ve polifenol(çok güçlü antioksidan) içeriğine sahipolan ceviz, kilo kontrolünde, kalp hastalıkları ve kanserden korumada etkili. Düzenli tüketildiğinde ise iltihaplanma önlemeye yardımcıdır.
Kinoa: Tahıl grubunda yer alan süper besinkinoa, diğer tahıllara göre neredeyse 2 kat fazla protein içerir (fincan başına 8 gram). Yağsız kas yapımı ve dayanıklılık egzersizleri için vücuda gerekli olan 9 temel aminoasidi içerir ve iyi bir lif ve karbonhidrat kaynağıdır.
Mor Renkli Besinler: Böğürtlen, patlıcan, kırmızı pancar ve yabanmersini gibi mor renkli besinler, yorucu fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkan serbest radikallerden korunmayı sağlar.
Muz: Kolay sindirilen şeker ve doğal elektrolitlerin kaynağıdır. Potasyum deposu olarak kas kramplarını ve spazmları önler, vücut sıvılarını düzenler.
Yeşil Renkli Besinler: Marul, roka,avakado, yeşil üzüm ve yeşil erik gibi yeşil renkli besinler, C vitamini ve mineraller açısından son derece önemlidir.
Kırmızı Renkli Besinler: Domates, karpuz, çilek, greyfurt ve nar gibi kırmızı renkli besinler güçlü antioksidan likopen içerirler.
Sarı Renkli Besinler: Havuç, şeftali, kayısı, bal kabağı ve hurma gibi sarı renkli besinler, bağışıklık sistemini güçlendirmek için yüksek beta karoten içeriği iledikkat çekerler.
Kuru Baklagiller: Soyafasulyesi (tofu), barbunya, mercimek, nohut, kuru fasulye ve bezelye gibi çeşitleri ile kuru baklagiller, uzun süre tok kalmayı sağlayan önemli birer lif kaynağıdır.
Makarna: Aktivite durumunda, sporcu beslenmesinde önemli bir bileşen olan karbonhidratlardan, yüksek lif içeren tam tahıllı olanlar tercih edilmelidir.
Süt: Dayanıklılık egzersizleri sonrası tüketilen içeceklerin amacı, terleme sonrası oluşan aşırı sıvı kaybı için rehidrasyonu sağlamaktır. Bu nedenle egzersiz sonrası, kurtarma ve iyileştirme için basit karbonhidratla birlikte protein alınmalıdır”.