Benim gibi yaşı 30 ve civarında olan kişilere IRC dediniz mi tüyleri diken diken olur. Şu an Facebook, Twitterneyse o zamanlar da IRC ya da ICQ bizim için oydu. Tanımadığınız yüzlerce kişiyle konuşma fırsatı tanıyan, zor da olsa medya gönderimi sağlayan, yönetici vasıflarımızı yönettiğimiz kanallarla küçük yaşlardan itibaren geliştirmemizi sağlayan IRC, artık mobil platformda.

Yasin Türkdoğan’ın geliştirdiği Zurna Chat isimli uygulama, o yılların özlenen sohbet ortamını geri getiriyor. Uygulamayı indirdikten sonra belirlediğiniz kullanıcı adıyla kullanmaya başladığınız Zurna Chat, kişisel bilgilerinizi paylaşmanıza izin vermeyerek gizliliğe de fazlasıyla önem veriyor.

Uygulama içerisinde sohbet programından fazlasının bulunduğu Zurna Chat’te Okey ve Kelime Yarışması gibi oyunlar da bulunuyor.

Sohbet sistemi ise 90’lı yıllardaki IRC sistemiyle aynı şekilde işliyor. İsterseniz mevcut kanallar ile kişilerle sohbet edebilir, isterseniz kendi oluşturduğunuz kanal üzerinden insanların sohbet edebileceği bir ortam sağlayabilirsiniz. Kurduğunuz kanalların popülaritesi arttıkça üst kısımlarda listeleniyor, bu sayede daha fazla kişiye ulaşabiliyorsunuz. İsterseniz sıklıkla konuştuğunuz arkadaşlarınızın olduğu bir grup oluşturabilir, isim verip fotoğraf belirleyerek (WhatsApp’ta olduğu gibi) sohbet edebilirsiniz.

Ekran Resmi 2016-04-04 15_18_23

Şu an için iOS platformu için indirilebilir olan uygulamanın kısa bir süre içerisinde Android’e çıkmasını bekliyoruz. (açıkçası ben dört gözle bekliyorum)