300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2-3 adet domates – soyulmuş, doğranmış
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Beşamel için Malzemeler
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
500 ml. süt
150 gr. rende taze kaşar peyniri
1 tutam muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Kabakları uzunlamasına 2’ye bölün, alt kısmından ince bir parça alın ki kabaklar tepside düzgün dursun. Kabakların içindeki çekirdekli kısmını bir kaşık yardımıyla alıp içlerinin havuz gibi olmasını sağlayın ve kabakları fırın tepsinize alın.
Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirdiğiniz kabakları 10-15 dakika 180 derece fırında yumuşatın.
İç harç için soğan ve biberi yemeklik doğrayın. Sarımsağı ezin.
Orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin, yağ kızınca kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber serpin.
Kıyma renk aldığında biberleri ekleyin bir tur çevirin ve soğanı ilave edin.
Soğan ve biber yumuşadığında domates, şeker, tuz ve karabiberi ilave edin. Suyunu çektirip, kenara alın.
Beşamel sos için, ayrı bir tencereye tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince unu ilave edin ve kavurmaya başlayın, unun kokusu çıktığında, süt, tuz ve karabiberi ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin, içine bir tutam muskat rendeleyin.
Tencereyi ateşten alıp içine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip peynir tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
Fırın tepsinize yerleştirdiğiniz kabakların içlerine kıymalı harçtan doldurun, üzerlerine beşamel sostan dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.