Kinoa yemek için 9 süper neden

Güney Amerika’da yaşayan İnkaların 4000 yıl önce yetiştirmeye başladığı kinoa, onlar için kutsal bir yere sahipti. ‘Tüm tahılların annesi’ dedikleri kinoa için bu tanım çok da yanlış değil… Günümüzde kinoa ile ilgili yapılan her araştıma, onun sağlık açısından ne kadar faydalı bir besin kaynağı olduğunu ortaya koyuyor. Kinoa, tıpkı tahıl gibi tüketilen bir çeşit tohum. Üç tip kinoa var: beyaz, kırmızı ve siyah.

 1-Kinoa besin değeri yüksek ve glütensiz bir tam tahıldır.2-Protein açısından en zengin besinlerden biridir, tüm amino asitleri içeren nadir bitkisel protein kaynaklarından biridir.

3-Diğer tahıllara kıyasla neredeyse iki katı lif içerir.4-Birçok antioksidan içerir.5-Genel olarak eksikliğini çektiğimiz mineraller açısından zengindir.5-Genel olarak eksikliğini çektiğimiz mineraller açısından zengindir.7-Demir içerir.8-Glisemik endeksi düşüktür.9-Glisemik endeks, bir besinin kan şekerini ne kadar hızlı yükselttiğini ölçmek için kullanılır. Glisemik endeksi yüksek besinler tüketmek kişiyi acıktırır ve obeziteye iter.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir