Göbek yağlarını yakmak isteyenler dikkat!

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin imdadına 8 mucize bitki yetişiyor. Tarçın ve zerdeçal göbek yağlarını yakma özelliğiyle öne çıkıyor…

Yaz ayları yaklaşırken birçok kişiyi kilo verme telaşı sardı. Zayıflamakisteyenler çeşitli diyet programlarıyla formuna kavuşmaya çalışırken, uzman diyetisyen Pınar Kural Enç, yağları yakmanın 8 gizli formülünü açıkladı. Enç, pek çok hastalığa iyi gelen 8 besin sayesinde fazla kilolardan kurtulurken, aynı zamanda sağlığınızı koruyacağınızı belirtiyor. İşte bu mucizevi 8 besin…

TARÇIN:

6 hafta boyunca bir çay kaşığının çeyreği kadar tarçın tüketmek, kandaki glikoz miktarını ve kötü kolestrolü azaltır. Şeker hastaları için faydalı olan tarçın, metabolizmayı hızlandırır ve kilo verilmesine yardımcı olur. Yağ dokularını kolayca eritir. Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için etkilidir. Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak göbek eritme sürecini hızlandırır.

Kilo verdiren tarçın çayı: 3-4 çubuk tarçın ve 2 tatlı kaşığı balı, bir bardak suda kaynatın. 2 karanfil ekleyerek kahvaltıdan yarım saat önce için.
ISPANAK:

Ispanak sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür. Her iki durumun da kilo vermede etkisi vardır. Çiğ olarak salatalarda tüketilen ıspanak zengin lif kaynağıdır. Bu yeşilliğin bir gizemi de, iştahı bastıran proteinleri vücudunuza gizlice sokarak kalorilere veda etmenizi sağlar. Ispanaktaki bu proteinler öğünler sonrasında vücudumuzdaki açlık hormonlarını azaltmaya yardımcı olur. Bu şekilde zayıflama sağlar.

FASULYE:

Kandaki kötü kolesterolü düşürür. Düzenli tüketilirse, yüksek tansiyonu da düşürür. Antioksidan içeriği sayesinde kansere yakalanma riskini azaltır. Lif yönünden oldukça zengin olan fasulye, midenizin boşalma hızını yavaşlatarak doğal bir iştah düzenleyici olarak çalışan kolesistokinin hormonu seviyelerinizi artırdığı için kendinizi tok hissetmenizi sağlar. Yine lifler sayesinde kabızlık çeken kişilere iyi gelir bu durumda da kilo
verme şansınız artar.

ANANAS:

Su miktarı fazla olan bu besini zayıflamak isteyenler mutlaka tüketmeli. İçerdiği özlerle yağ yakıcı sulu meyve, proteini parçalayan ve vücudun metabolizma hızını artıran bromelain enzimi kaynağıdır. Selülit tedavisine de yardımcıdır.

ZERDEÇAL:

Zerdeçalın etken maddesi curcumin’dir. Curcumin vücudu kansere karşı korur ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engeller. Yüksek proteinli gıdaların çözülmesini sağlayarak sindirime yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır ve bu sayede kilo verdirir. Yemeklerde kullanılan zerdeçal, suda kaynatılarak çay yapılarak da içilebilir.

DOMATES:

Kabuklarıyla tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Domates, C vitamini ve içeriğindeki asitler sayesinde metabolizmayı hızlandırır. Bu durumda da kilo vermeyi kolaylaştırır. Düşük kalorili olan taze domates suyu hem vücudun ihtiyaç duyduğu suyu sağlar hem de uzun süre tokluk hissi sağlar.

KARABİBER:

Akne, anemi, astım, damar sertliği, tansiyon hastalıkları, kanser, soğuk algınlığı, öksürük, kabızlık gibi bir çok probleme karşı oldukça etkili olan karabiber, vücuttaki yağları da yakar. İçerdiği etken piperin maddesi, sinir sistemini alarma geçirir ve metabolizma sürecini ateşler. Böylece daha fazla kalori yakılmış olur. Yeni yağ hücresi oluşumunu da engeller.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir