Kinoanın faydaları nelerdir?

Kinoa ilk olarak Güney Amerika’da yaşayan İnkalar tarafından 4000 yıl önce yetiştirilmeye başlanmış. İnkalar kinoaya “tüm tahılların annesi” diyorlardı ve kutsal olduğuna inanıyorlardı.

Kinoa, tıpkı tahıl gibi tüketilen bir çeşit tohum. Üç tip kinoa var: beyaz, kırmızı ve siyah.

Kinoa besin değeri yüksek ve glütensiz bir tam tahıldır

Protein açısından en zengin besinlerden biridir, tüm amino asitleri içeren nadir bitkisel protein kaynaklarından biridir

Diğer tahıllara kıyasla neredeyse iki katı lif içerir

Birçok antioksidan içerir

Genel olarak eksikliğini çektiğimiz mineraller açısından zengindir

Yüksek miktarda riboflavin (B2) içerir

Demir içerir

Glisemik endeksi düşüktür

Glisemik endeks, bir besinin kan şekerini ne kadar hızlı yükselttiğini ölçmek için kullanılır.
Glisemik endeksi yüksek besinler tüketmek kişiyi acıktırır ve obeziteye iter.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir