Lezzet Atlası’nın yazarı Fevziye Sürmeli, domatesle yapılan bir tart tarifi verdi. Hem yapımı kolay hem çok lezzetli…
MALZEMELER:
4-5 milföy hamuru
1 su bardağı şeri domates
1 su bardağı rende peynir
Taze fesleğen
Taze nane
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Bir tart kalıbını yağlayın, bir ya da iki milföyü merdane ile açın. Tart kalıbının altına yerleştirin. Kenarlarını tart kalıbının kenarı ie bir hale getirin. Milföyü çatal yardımı ile birkaç yerinden delin. Peyniri tabandan taşmayacak şekilde milföyün üzerine yayın. Domatesleri dilimleyip üzerine dizin. Fesleğen ve taze nane yapraklarını dizin. Tuz ve karabiber serpin. Milföyün kalıp kenarında kalan yerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
**Püf : İsterseniz artan milföy hamurlarını şerit şerit kesip örgü yapın.Tartın üzerine yerleştirin.Yumurta sarısı sürün. Bu şekilde fırına sürün.