En koyu bordo, en seksi kırmızı rujları sürmeye bayılıyoruz. Ama evden çıktıktan birkaç saat sonra o rujlar yok olup, daha kötüsü dudağımızın sadece bir tarafında toplanıp gidiyorlar. Peki rujları istediğimiz kadar kalıcı hale getirmenin püf noktası ne?
Nars Makyaj Uzmanı Niko Lopez’in önerilerine uyarak sadece birkaç adımda rujunuzu kalıcı hale getirmeniz mümkün.
İlk Adım: Dudaklarınızı Çerçeveleyin
Kalıcı rujlar için dudak kalemi kullanmayı alışkanlık haline getirmek önemli bir adım. Sahip olduğunuz ya da bundan sonra alacağınız her rujun yanında bir de aynı tonda dudak kaleminiz edinin.
Tüm makyajınızı tamamladıktan sonra dudaklarınızı kalem ile dıştan içeriye doğru kalemle doldurun.
İkinci Adım: Dudaklarınızı Pudralayın
Makyajınızı sabitlemek için kullandığınız pudrayı dudaklarınızda da kullanın. Kalemi sürdükten sonra hafif dokunuşlarla dudaklarınızı pudralayın. Eğer cildiniz için parlak bir pudra kullanıyorsanız dudaklarınızda kullanmak üzere mat bir pudra satın alabilirsiniz.
Üçüncü Adım: Rujunuzu Sürün
Dördüncü Adım, Son Dokunuş: Dudaklarınızı Yeniden Pudralayın
Son olarak rujunuzu sabitlemek için yeniden pudralayın. Dudaklarınız doyasıya içmeye ve yemeye rağmen ilk anki gibi görünmeye hazır!