Çiğköfte sevenlere iyi haber

Çiğköfte kan şekerini dengeliyor

Diyet Uzmanı İrem Damancıoğlu “Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğ köfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar” dedi.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, içeriğinde ince bulgur, domates, biber salçası, zeytinyağı ve baharatların yer aldığı çiğ köftenin Türkiye’de sıkça tüketilen soğuk mezelerden biri olduğunu söyleyerek çiğ köftenin kilo aldırıp aldırmadığının hep merak konusu olduğunu dile getirdi.Çiğ köftenin içindeki baharat ve yağ oranının makul seviyede tutulduğu müddetçe kilo alınımına yol açmayacağını ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Damancıoğlu “Normal standartlarda hazırlanıp tüketilen bir porsiyon çiğ köfte, yaklaşık olarak 400 kalori ihtiva eder. Bu oldukça yüksek bir değerdir, bu nedenle kendinize hakim olup sınırlı sayıda çiğ köfte tüketmeye çalışılmalıdır” diye konuştu.Diyet uygulayan kişilerin de çiğ köfte tüketmelerinin mümkün olduğunu kaydeden Damancıoğlu “Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğ köfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar. Limon, acı ve baharatların metabolizma üzerindeki olumlu etkilerinden de faydalanılabilir” dedi.Çiğ köfte yapımında kullanılan biber ve maydanozun, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücut direncini artırdığını söyleyen İrem Damancıoğlu “Ancak dengeli beslenme kuralları düşünüldüğünde diğer tüm besinler gibi çiğ köfte tüketimini de abartmamakta fayda var. Çiğ köftenin lavaşla beraber değil de marulla tüketilmesi fazla miktarda karbonhidrat alımının da önüne geçer. Çiğ köfte alırken kalite belgelerine sahip, yapım ve saklama koşullarına dikkat edilen, güvenilir yerlerin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir