Keki için Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr. kakao
1 tutam tuz
İç kreması için Malzemeler
3 yumurta beyazı
1 su bardağı şeker
6 – 7 yemek kaşığı vişne reçeli
Üzeri için için Malzemeler
10 – 15 adet ahududu
Yumurta ve şekeri rengi iyice açılana kadar çırpın ardından sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin son olarak sütü ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri eleyin ve yumurtalı karışıma ekledikten sonra spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Hamuru kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
İç kreması için; yumurta akları ve şekeri benmari usulü sürekli çırparak ısıtın, şeker eriyince benmariden alın ve 7-8 dakika yavaştan başlayarak yüksek devirde sürekli çırparak kabarmasını sağlayın. Ardından vişne reçelini ilave edin ve renk alana kadar çırpın.
Birleştirmek için; Hazırladığınız keki kalp kalıplarla kesin. Kalpleri enlemesine ortadan ikiye kesin ve tabanına sıkma torbasıyla ince uç yardımı ile vişne reçelli kremadan sıkın. Üzerini diğer dilim ile kapatın çevresine vişneli krema sıkıp ortasını da ahududularla süsleyip servis edin.