Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri

Keki için Malzemeler
3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı toz Hindistan cevizi
1 su bardağı kırılmış ceviz

Üzeri için Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
½ su bardağı toz şeker
200 gram krema – çırpılmış

Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyu koyup kenara alın.

Yumurtaları şekerle birlikte bir kapta çırpın. Sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. En son dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına alın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenarda ılıtın. Soğumuş şerbeti üzerine dökün.

Kreması için
Süt, nişasta, un, vanilya ve şekeri bir tencerede pişirin. Kaynadıktan sonra kenara alın. Soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ilave edip yavaşça birbirine yedirin. Kremayı şerbetli tatlının üstüne sürün. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz serpip servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir