Portakallı Bademli Kek

Portakallı Bademli Kek Malzemeleri
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı badem unu
1 paket kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi

Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı pudra şekeri + 1 tatlı kaşığı üzerine serpmek için
4 yemek kaşığı portakal suyu
½ su bardağı file badem

Bir kapta yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın, ardından yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğunu ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Ayrı bir kapta tüm kuru malzemeleri çırpıcı ile iyice karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyip bir spatula yardımı ile içten dışa doğru karıştırın ve tabanıyla kenarlarını yağladığınız kek kalıbına döküp 180 dere önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

Bir tavada file bademleri hafif renk alana kadar kavurun.

Bir kasede pudra şekeri ve portakal suyunu iyice karıştırın.

Kek oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkartın üzerine portakallı sosu dökün, file badem serpin ve son olarak pudra şekeri eleyin.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir