İştah Kesen Gıdalar Nelerdir?

İştah Kesen Gıdalar Nelerdir?

Fazla kilolarından şikayetçi olan kişiler kilolarla başa çıkmak için diyete başvurur. Diyet yapmanın en zor yanı sevilen yiyeceklerden vazgeçmektir. Güçlü iradeye sahip olan kişiler doğru beslenme programı ile zamanla istediği kiloya ulaşabilir. Uzun süre tokluk hissetiren, iştahı kesen gıdaları tüketerek kilo vermek daha kolaydır. Bu tür iştah kesen gıdaların tüketiminin artırılması diyet programında kilo vermek isteyenlere yardımcı olur.

İştah kesen gıdalar nelerdir?

Elma: Elma lif ve pektin bakımından zengin bir besin olduğundan tüketildiğinde iştah kesici etki yaratır. Ara öğünlerde tüketildiğinde 2 yemek arasındaki sürenin uzamasını sağlar. Mide kazınmasının önüne geçer.

Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi iyi bir karbonhidrattır. Bu besin yavaş yavaş sindirildiğinden uzun süre tokluk hissi yaratır ve iştahı keser. Ara öğünlerde tüketilecek bir kase yulaf ezmesi kilo vermeye yardım eder.

Yumurta: Yumurta çok güçlü bir protein olduğu için sabahları düzenli olarak tüketildiğinde uzun süre tok tutar. 1 tane haşlanmış yumurta, biraz yağsız peynir ve 2 dilim ekmekle yapılacak kahvaltı iştah kesmeye yardım eder.

Baklagiller: Baklagillerin salgıladığı madde doğal iştah kesici olarak bilinir. Ayrıca baklagillerin vücuda sağladığı lif ve protein de iştahın kesilmesine yardım eder. Bu nedenle 2-3 günde bir baklagil tüketmekte fayda vardır.

Salata: Bol yeşillikten oluşan güzel salatalar iyi bir iştah kesicidir. Yemeklerden önce tüketilecek bir büyük kase salata iştah kesmede etkilidir.

Armut ve ayva: Bu meyvelerde elma gibi lif ve pektin bakımından zengin olduğu için ara öğünlerde tüketildiğinde iştah kesici özellik gösterir. Ancak tüketilecek armutun yumuşak değil sert olması gerekir.

Çorba: Yağsız yapılacak bir tavuk, kereviz ya da pırasa çorbası yemeğe başlamadan içildiğinde midenin büyük kısmını dolduracağından çorbadan sonraki yemeğin az yenilmesini sağlar. Böylece iştahı azaltmış olur. Çorbanın terbiyeli çorba olmamasına dikkat edilmelidir.

Sızma zeytinyağı: Sızma zeytinyağının içinde bulunan omega 6 yağ asidi iştah kesici özellik gösterir. Bu yağın çiğ olarak tüketilmesi daha doğrudur. Bu yüzden sızma zeytinyağının diyetlerdeki en uygun kullanımı salatalara bir yemek kaşığı eklemektir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir