Mandalina ve portakalın üzerinde bulunan lifler vitamin bakımından çok zengin ve pek çok faydası var. Bu yüzden yapılması gereken en doğru şey bu turuncu meyveleri beyaz lifleriyle birlikte tüketmek.
Mandalinanın üzerindeki lifler selülozik maddeler bakımından da çok zengin olduğu için sindirim sisteminin aktif çalışmasını sağlar.
LİFLERİN KIYMETİ BİLİNMİYOR
Sonbahar ve kış mevsiminde yetişen mandalina genellikle insanlar tarafından üzerindeki lifler çıkarılarak tüketilir. Bir C vitamini deposu olan mandalina lifi kan basıncını düşürerek kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşürür, kanı temizler, kalp ve damar hastalıklarını önler bu sebeple bolca tüketilmesi gerekir. Üzerindeki liflerse içindeki vitaminler sayesinde sindirim sistemine destek olur.
HASTALIKLARIN GÖRÜLME RİSKİNİ AZLATIYOR
Uzmanlar lifli gıdalara kalp ve damar hastalıklarının görülme riskini azalttığını açıklıyor. Yapılan çalışmalara göre günde on gram lifli gıda tüketmek kalp krizi riskini yüzde 25 düşürüyor. Ayrıca lifler uzun süre tokluk hissi veriyor. Bu yüzden kilo vermek isteyenler için lifli gıdalar vazgeçilmez.