İyi mısır nasıl patlatılır?

Herkes mısır patlatabilir ama herkes mısırı iyi patlatamaz 🙂

Taptaze bir patlamış mısır yemek ve ilgili aktivitemize tat katmak istiyorsak şunları uygulamalıyız:1) öncelikle kalın tabanlı tenceremizi alıyoruz. tabanı kalın olmasına dikkat edilmeli yoksa mısırlar yanar, yanık tadı oluşur.

2) İçine bolca yağ döküyoruz. bolcadan kasıt, az olmamak kaydıyla atacağınız mısır miktarı tamamen batacak kadar olmalıdır. aksi takdirde kuru, tatsız, hafif yanık tatlı ve küçük küçük mısırlar halinde patlar. bizim istediğimiz ise kocaman patlayan mısırlar olacaktır. bu yüzden yağ miktarını ayarlarken korkak davranmayın.

3) Tencerenin altını ilk etapta yüksek açıyoruz. yağ kızdıktan sonra mısırları kızgın yağın içine atıyoruz. altını hala yüksek tutuyoruz. ilk mısırcık patladıktan hemen sonra kapağı çok az açık şekilde koymayı unutmuyoruz. ilk mısırcık patladıktan yaklaşık 10 saniye kadar daha altını yüksek ateşte tutuyoruz. bundan sonra ise altını hemen kısıyoruz. burda önemli bişeye dikkat etmemiz gerekiyor; illa tüm mısırların patlamasını beklememize gerek yok. tencere tabanında 10-15 kadar mısır patlamasa da olur. çünkü biraz fazla beklenirse mısırlar yanmaya başlar ve yanık tadı tüm mısıra yayılabilir. bu yüzden süreyi iyi ayarlamalıyız.

4) Bundan sonra tencerenin ağzını açıp kaba aktarıp açık havada çıtır çıtır bir hal almasını bekliyoruz. 4-5 dakika sonra çıtırlaşan mısıra tuzumuzu da katıp afiyetle yiyebiliriz. artık sinema sistemimizi kurup çay ya da kola eşliğinde sinema filmlerimizi izlemeye koyulabiliriz.

patpat

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir