Gökkuşağı Tatlısı

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

şerbeti:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • bir dilim limon

Hazırlanışı:

Tatlımız sıcak şerbetimizin soğuk olması gerekir, bu yüzden önce bir kapta 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı

toz şekeri kaynatalım kaynayan şerbetin içerisine bir dilim limonumuzu da sıkalım birkaç dakika daha kaynadıktan sonra şerbetimiz tatlımız için hazır ocak dan alıp soğuması için bir kenara  bırakalım.

Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpalım ardından sırayla yoğurt, sıvı yağ, irmik, un ve kabarma tozunuda ekleyip ıyıce karıştıralım hazır olan tatlı hamurumuzu yağladığımız cam fırın tepsine yayalım.

Önceden, ısıtılmış 200C fırında pişirelim. Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın. Üzerine soğuk şerbeti 2 defa gezdirin. Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkaralım.Bardak yardımıyla çıkardımız daire hamurların kenarlarında kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın. Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elimizle yavaşça köfte şekli vererek tatlımızın üzerine yerleştirelim.Üzerlerine istege baglı kremşanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

-Afiyet Olsun-

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir