Ekler hamuru için malzemeler
250 ml. su
175 gr. un
Bir tutam tuz
110 gr. tereyağı
4-5 adet yumurta
1 adet yumurta – üzerine sürmek için
İç dolgusu için malzemeler
400 gr. hazır çikolata kreması
Üzeri için malzemeler
1 su bardağı krema
2 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı portakal suyu
Limon kabuğu rendesi
Ekler hamuru için;
Su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun.
Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın.
4 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 5′nci yumurtayı kırmayın.
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve tepsiye ince minik eklerler olacak şekilde sıkın, üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp, 190 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Üzeri için;
Pudra şekeri ve kremayı kıvam alıncaya kadar çırpın. Kıvam aldıktan sonra içersine portakal suyunu ilave edip son bir tur daha karıştırın.
Not:
Eğer kremanız yoksa krema yerine 2 adet yumurta beyazı da kullanabilirsiniz.
Birleştirmek için;
Çikolata kremasını bir sıkma torbasına alın.
Eklerlerinizin üzerinden bir delik açarak çikolata kremasını içlerine doldurun.
Son olarak üzerlerini hazırladığınız portakallı harca bulayarak servis tabağına alın.