Şöbiyet Tarifi

Şöbiyet Malzemeleri
10 yaprak baklava yufkası
5 yemek kaşığı tereyağı
1 kase Antep fıstığı

Kaymağı için Malzemeler
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı irmik

Şerbeti için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın ardından kaynamaya bırakın. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 1-2 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin. Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin.

Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin. Böylece şöbiyetlerin uç kısımları açılmayacaktır.

180 derece de 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir