Sos İçin Malzemeler
1 bardak frambuaz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 limon suyu
6 top vanilyalı dondurma
Şeftalileri soyup ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.
Fırın kabına dizip her birinin üzerine 1′er kaşık toz şeker serpin.
1 bardak suyu fırın kabına boşaltın. Şeftalilerin üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, yaklaşık 30 dakika şeftaliler yumuşayana kadar pişirin.
Sos için; bir sos tenceresine frambuaz, pudra şekeri ve limon suyunu koyun ve orta ateşte pişirin.
Şeftalileri servis tabağına yerleştirin. Ortalarına birer top dondurma koyun. Frambuaz sosunu üzerine gezdirin.
Nane yaprağı ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.