Hamur malzemelerini hepsini bir kapta yoğurun. Suyunu azar azar koyarak yoğurmaya devam edin.
Yaptığınız hamuru 4-5 dakika dinlendirin.
Hamuru 2 bezeye bölün.
Hamuru ince açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
İç harç için kıyma, rendelediğiniz soğan, tuz ve karabiberi yoğurun.
Kestiğiniz hamurların içerisine iç harcı doldurup mantı şeklinde kapatın.
Tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyip mantıları dizin. Orta ateşte bir taraflarını iyice kızartın ardından bir tabak yardımı ile diğer tarafına çevirip o tarafınıda kızartın.
Yoğurt sos için sarımsağı dövün ve yoğurtla karıştırın.
Domates sos için salça tereyağı ve zeytinyağını karıştırın ve domates sos elde edin.
Mantıları tabağa alın üzerine yoğurt sos, en üstüne de domates sos koyarak beraber servis edin.