Kuzu Etli Enginar Çanakları Tarifi

Malzemeler

  • 8 adet enginar çanağı
  • Yarım kilo kuzu kuşbaşı
  • 1 adet büyük boy domates yemeklik doğranmış
  • Bir kaç sap maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz

 Yapılışı

  1. Kuzu kuşbaşı etlerini üzerini geçecek kadar su koyup orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar suyunu çekene pişriyoruz./li>
  2. Başka bir tencerede enginar çanaklarını enginar çanaklarını da bir miktar su içinde haşlıyoruz.
  3. Haşlanmış etlerin içine 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğanı ve domatesi de ilave edip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra ocağın altını kapatıp, ince kıyılmış maydonozları da tencereye ilave edip karıştırıyoruz.
  4. Servis tabağına haşlanmış enginarları koyuyoruz. Üzerine kuzu etli karışımdan, çanakları dolduracak kadar koyuyoruz eşit bir şekilde paylaştırıyoruz.

Not

Sıcak servis ediniz. Afiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir