Çıtır Keçi Peyniri için Malzemeler
250 gr. keçi peyniri
Un
Ekmek kırıntısı
Yumurta
Salata için Malzemeler
2 bağ roka
10 yaprak marul
3 adet pancar – fırınlanmış
1 adet nar – temizlenmiş
Tuz
Karabiber
4-5 yaprak fesleğen
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Keçi peynirlerini ceviz büyüklüğünde toplar olacak şekilde hazırlayın. Hazırladığınız peynir toplarını sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulayıp kızgın derin yağda kızartın.
Pancarları teker teker akıllı folyoya sarıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
Geri kalan malzemeleri irice doğrayın. Fırından çıkan pancarları soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sos için olan tüm malzemeleri rondodan geçirin ve salatayla harmanlayın.
Üzerine keçi peynirlerini serpiştirerek servis edin.