Piyaz Tarifi
By Admin on 21 Aralık 2015
Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye (ispir fasulyesi & şeker fasulye)
- 1 adet orta boy soğan (piyazlık doğranmış)
- 1 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Sos için
- 1 türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- İsteğe göre 3-4 yemek kaşığı tahin (ben koymuyorum)
Üzeri için:
- Sumak ya da kırmızı pul biber
- İsteğe göre 2-3 adet haşlanmış yumurta
Yapılışı:
- Fasulyeleri akşamdan haşlayacağınız tencereye alın ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su koyarak kenara alın.
- Sabah şişen fasulyelerin suyunu süzün tekrar sudan geçirin ve üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su, tuz ve şekerini ekleyerek orta ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Domatesleri küp küp doğrayın.
- Soğanları ince uzun piyazlık şeklinde doğrayın ve kıyılmış maydanozla karıştırın.
- Fasulyeleri süzün ve salata kasesine alın. Önce soğanı sonra domatesleri ekleyin.
- Son olarak sosunu dökerek servis yapın. (Kullanacaksanız haşlanmış yumurtalarıda bu aşamada ekleyin.)
Okunma:
344