İster 35’inizde yaşlanmanın ilk işaretlerini görmeye başladığınız dönemde olun, ister cildinizin doğum tarihinizi sır olmaktan çıkardığı 55’inizde; her hâlükârda kırışıkları azaltmanın yollarını aramak muhtemelen gündeminizde. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin “Kırışıklıkları azaltılmak için kakaoyu tercih edin” diyor.
2006 yılında Beslenme Dergisi’nde (Journal of Nutrition) yayınlanan çalışmadan söz eden Şahin, “Araştırmada kakaonun cildi güneşin zararlarından koruma özelliği olduğu, deri hücrelerindeki kan dolaşımını iyileştirdiği ve böylece cildin pürüzsüz görünmesini ve hissedilmesini sağlayan yüksek değerlerde besinsel iki flavanoid (epicatchin ve katesin) içerdiği sonucuna ulaşıldı” bilgisini verdi.
Soya tüketin
Araştırmalara göre soyanın da güneşin erken yaşlanma etkilerinden koruduğu ve iyileştirmeye yardımcı olduğunu belirten Şahin, “EurpeanJournal of Nutrition’da (Avrupa Beslenme Dergisi) yayınlanan ve insanlar üzerinde yapılan çalışmanın sonuçları, soya bazlı katkının altı aylık kullanım süresinden hemen sonra cildin yapısında ve sıkılığında iyileşme/gelişme sağladığını ortaya koymaktadır” diyor.