Kalp Kurabiye ( frambuaz reçelli)

Malzemeleri

20 adet kurabiye için
300 gram, tereyağ
150 gram, pudra şekeri
2 yumurta beyazı
bir miktar tarçın
500 gram, un
8 gram kabartma tozu
kırmızı gıda boyası
iç malzemesi için
500 gram donmuş frambuaz
200 gram şeker
2 çay kaşığı, mısır nişastası
1/2 limonu suyu

Hazırlanışı

Öncelikle üzerine koyacağımız reçeli hazırlayalım, bunun için bir tavaya donmuş frambuaz ve şekeri alalım pişmeye bırakalım. Kıvama gelmeye başlayınca içine 4 yemek kaşığı su ile 2 çay kaşığı nişasta ile karıştırıp pişen reçelin içine ilave edelim. İyice kıvama gelince içine limon suyunu ilave edelim bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım. Bir kenara bırakalım.
Kurabiye hazırlamaya başlayalım, karıştırma kabına tereyağ ve pudra şekerini alalım ve mikserle yüksek devirde çırpalım. Üzerine yumurta aklarını ilave edelim karıştıralım. Ayrı kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım. Unlu karışımıda tereyağının üzerine ilave edelim sıvı gıda boyasınına ekleyelim (4-5 damla). Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım, kıvama gelen hamuru iki eşit parçaya bölelim. Açacağımız tezgahın üzerini çok hafif unlayalım, hamurun bir tanesini tezgagın üzerinde 2-3 cm kalınlığında açalım, kalp kurabiye kalıpları ile keselim. Diğer hamuru da açalım bu kez küçük kalp kalıpları ile keselim kestiğimiz kalp kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 175 derecelik ısıda 13-14 dakika pişirelim.

Pişen kurabiyeleri ılınınca üzerlerine hazırladığımız frambuaz reçeli sürelim ve üst üste yapıştıralım. Kolay gelsin..

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir