Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi

Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi malzemeleri:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 8 kaşık toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 2 adet şeftali
  • 1/2 su
  • 1 tatlı kaşığı nişaşta

Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi yapılışı:

  1. Öncelikle tencereyi ocağa koyup 1 litre sütü koyup içine 4 yemek kaşığı un 8 kaşık toz şeker koyup muhallebi yapalım.
  2. Muhallebi olunca içine 1 paket vanilya koyup karıştırıp ocaktan alalım .
  3. Soğumaya bırakalım ve diğer yerde 1 paket krem şanti tarife göre çırpalım .
  4. Soğuyan muhallebiye koyup tekrar çırpalım ve Muhallebiyi kuplara pay edelim.
  5. Diğer yerde 2 şeftaliyi dilimleyelim ve tavaya alıp üzerine 1/2 su bardağın içine su koyup içine 1 tatlı kaşığı nişaşta koyup çırpalım.
  6. Şeftalilerin üzerine; koyup içine 3 yemek kaşığı şeker koyup şeftalileri eritmeden koyulaşmasını sağlıyalım.
  7. Muhallebinin üzerine koyalım ve soğutup servis yapabiliriz.

Afiyet olsun..

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir