Hindistan Cevizli Pandispanya Tarifi

Hindistan cevizinin vazgeçilmez lezzeti..

Hindistan Cevizli Pandispanya Tarifi malzemeleri:

Pandispanya için:

  • 4 yumurta.
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından iki parmak az un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu

Beyaz kısmı için:

  • 500 ml süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 100 gram tere yağı
  • 2 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 200 gr Hindistan cevizi

Çikolatalı topping için:

  • 200 gr sütlü ve bütün fındıklı çikolata
  • 100 gr Bitter çikolata
  • 1 paket krem

 

Hindistan Cevizli Pandispanya Tarifi yapılışı:

Pandispanya için:

  1. Yumurtaların beyazını sarısından ayırın.
  2. Beyazları 2 yemek kaşığı toz şeker ile kar haline getirin.
  3. Sarıları artan şeker ile çırpın krema haline getirin.
  4. Yoğurdu ilave edip çırpın.
  5. Unu ve kakaoyu eleyerek yumurta sarisi ile çırpın.
  6. Spatula ile yumurta beyazını 3 seferde söndürmeden ilave edin.
  7. Kalıbınıza döküp 180° pişirin.
  8. Soğumaya bırakın. (Dileyen süt ile ıslatabilir biz ıslatmadık)

Beyaz kısmı icin:

  1. Sütü irmiği ve şekeri bir tencerede pişirin.
  2. Tere yağı ve vanilyayı ekleyin.
  3. Irmik pişip kıvam aldığında ocaktan alıp Hindistan cevizini ekleyin ve güzelce karıştırın.

Çikolatalı topping için:

  1. Kremayı ısıtın, kaynamadan önce ocaktan alıp çikolataları içine ilave edin. 5 dakika sonra karıştırın.
  1. Kek soğuduğunda (dilerseniz süt ile ıslatın)
  2. Beyaz harcı döküp düzleyin.
  3. Çikolatayı döküp hafif tezgaha vurun üzeri düzgün olsun.
  4. Dilerseniz Antep fıstığı serpiştirin.
  5. Dolaba kaldırın. 1 gün veya bir gece bekletemez iseniz bile en azından 3-4 saat dinlendirin.

Afiyet olsun

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir