Hindistan cevizinin vazgeçilmez lezzeti..
Hindistan Cevizli Pandispanya Tarifi malzemeleri:
Pandispanya için:
- 4 yumurta.
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak az un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Beyaz kısmı için:
- 500 ml süt
- 7 yemek kaşığı irmik
- 100 gram tere yağı
- 2 paket vanilya
- 1.5 su bardağı şeker
- 200 gr Hindistan cevizi
Çikolatalı topping için:
- 200 gr sütlü ve bütün fındıklı çikolata
- 100 gr Bitter çikolata
- 1 paket krem
Hindistan Cevizli Pandispanya Tarifi yapılışı:
Pandispanya için:
- Yumurtaların beyazını sarısından ayırın.
- Beyazları 2 yemek kaşığı toz şeker ile kar haline getirin.
- Sarıları artan şeker ile çırpın krema haline getirin.
- Yoğurdu ilave edip çırpın.
- Unu ve kakaoyu eleyerek yumurta sarisi ile çırpın.
- Spatula ile yumurta beyazını 3 seferde söndürmeden ilave edin.
- Kalıbınıza döküp 180° pişirin.
- Soğumaya bırakın. (Dileyen süt ile ıslatabilir biz ıslatmadık)
Beyaz kısmı icin:
- Sütü irmiği ve şekeri bir tencerede pişirin.
- Tere yağı ve vanilyayı ekleyin.
- Irmik pişip kıvam aldığında ocaktan alıp Hindistan cevizini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Çikolatalı topping için:
- Kremayı ısıtın, kaynamadan önce ocaktan alıp çikolataları içine ilave edin. 5 dakika sonra karıştırın.
- Kek soğuduğunda (dilerseniz süt ile ıslatın)
- Beyaz harcı döküp düzleyin.
- Çikolatayı döküp hafif tezgaha vurun üzeri düzgün olsun.
- Dilerseniz Antep fıstığı serpiştirin.
- Dolaba kaldırın. 1 gün veya bir gece bekletemez iseniz bile en azından 3-4 saat dinlendirin.
Afiyet olsun
Okunma:
526