Kakaolu Baklava Tarifi

Alışılagelmiş baklavaların tadını değiştirmek isteyen hanımlar çikolata aşkına bu kakaolu baklavadan yapabilirler..

Kakaolu Baklava Tarifi malzemeleri:

  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 fiske tuz
  • Un (miktar olarak belirleyeceğiniz kıvama göre)
  • 250 gr ceviz/fındık
  • 1 paket margarin/tereyağ
  • Mısır nişastası

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

 

Kakaolu Baklava Tarifi yapılışı:

  1. Şeker ve su kaynatılıp limon sıkılarak kıvamlı bir şerbet elde edilip, soğumaya bırakılır.
  2. Yağ, süt, yumurta, tuz karıştırılır un kakao ve kabarta tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir, 40 bezeye ayrılır.
  3. Bezeler tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta serperek 5 adet üst üste konularak inceltilebildiği kadar açılır.
  4. Tüm bezeler aynı işlemle açılır 20 tanesi tepsiye yayılır, üzerine rondo’dan geçirilmiş ceviz veya fındık dökülür, geri kalan 20 adet yufka da üzerine yayılır.
  5. İstenilen baklava şekli kesildikten sonra eritilen tereyağı/margarin üzerine gezdirilir.
  6. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  7. Fırından çıkan tatlı 5 dk bekletilir,  soğuk şerbet üstüne gezdirilir.

Afiyet olsun

 

Kakaolu Baklava Tarifi Sunum Şekli:

kakaolu baklava

 

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir