Alışılagelmiş baklavaların tadını değiştirmek isteyen hanımlar çikolata aşkına bu kakaolu baklavadan yapabilirler..
Kakaolu Baklava Tarifi malzemeleri:
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske tuz
- Un (miktar olarak belirleyeceğiniz kıvama göre)
- 250 gr ceviz/fındık
- 1 paket margarin/tereyağ
- Mısır nişastası
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Kakaolu Baklava Tarifi yapılışı:
- Şeker ve su kaynatılıp limon sıkılarak kıvamlı bir şerbet elde edilip, soğumaya bırakılır.
- Yağ, süt, yumurta, tuz karıştırılır un kakao ve kabarta tozu ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir, 40 bezeye ayrılır.
- Bezeler tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta serperek 5 adet üst üste konularak inceltilebildiği kadar açılır.
- Tüm bezeler aynı işlemle açılır 20 tanesi tepsiye yayılır, üzerine rondo’dan geçirilmiş ceviz veya fındık dökülür, geri kalan 20 adet yufka da üzerine yayılır.
- İstenilen baklava şekli kesildikten sonra eritilen tereyağı/margarin üzerine gezdirilir.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan tatlı 5 dk bekletilir, soğuk şerbet üstüne gezdirilir.
Afiyet olsun
Kakaolu Baklava Tarifi Sunum Şekli:
Okunma:
521