Patatesli Rulo Börek

Malzemeleri
3 adet günlük yufka
4 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı toz biber
1 bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Sıvı harç için Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt

Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin.

Bir tencereye zeytinyağı ilave edin. Yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin. Salçalar ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Patatesleri ilave edin ve salçalar tamamen patatesle karışıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Maydanozu ince kıyın ve patatesli harcı kenara alıp içerisine ekleyin, karıştırın.

Sıvı harç için, zeytinyağı, yumurta ve sütü çırpın.

Yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine serin. Sıvı harçtan fırçayla üzerine sürün. patatesli harcın üçte birini yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı yaydığınız harcın üzerine serin sıvı harç ile ıslatın ve patatesli harçtan yayın. Son yufkayı da üzerine yerleştirip, sıvı harçtan sürün ve kalan tüm patatesli harcı da yaydıktan sonra 3 kat yufkayı sıkıca rulo yapın.

Rulodan 2 parmak kalınlığında halkalar kesin ve kalan sıvı harca bulayıp fırın tepsisine alın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir