Kuşbaşılı Kaşarlı Gözleme

Kuşbaşılı Kaşarlı Gözleme Malzemeleri
300 gr. dana kuşbaşı et
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
200 gr. kaşar peyniri – rende
2 yaprak yufka
2 yemek kaşığı tereyağı

Yufkayı ıslatmak için Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su

Etleri tuz ve karabiber ile lezzetlendirip, kızgın tavaya az zeytinyağı ekleyip, suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Ara ara su ekleyip et tamamen pişinceye kadar pişirin.

Yufkalardan birisini tezgaha serin, zeytinyağı ve suyu karıştırıp, fırçayla yufkaya sürün, ortasına kavurduğunuz etin yarısını ve kaşarın yarısını serpiştirin. Zarf şeklinde kapatın. Diğer yufkayı da bu şekilde hazırlayın.

Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin ve gözlemenizin her iki tarafını da çevirerek pişirip, servis edin.

Ayran Malzemeleri
200 gr. süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 küçük parça tereyağı
Tuz

Tüm malzemeleri bir şişenin içinde çalkalayarak karıştırın ve soğutun.

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir