Susamlı Ve Nişastalı Poğaça

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • Haşlanmış 2 adet patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

  1. Susamlı ve Nişastalı Poğaça tarifimize ilk olarak ılıttığımız su ve sütü karıştırarak başlıyoruz. Derin bir kapta karıştırdığımız su ve sütün üzerine mayayı ilave ederek erimesini sağlıyoruz ve üzerine toz şeker ve tuzu ekliyoruz. Daha sonra, bütün malzemeleri teker teker ilave ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
  2. Hamurumuz mayalanırken iç harcını yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak haşlanmış patatesleri rendeliyoruz. Soğanları ufak ufak doğruyoruz ve sıvı yağ eklediğimiz tavaya alarak kavuruyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra rendelediğimiz patatesleri soğanların üzerine ilave ederek karıştırıyoruz.
  3. Soğan ve patatesi bir müddet daha kavuruyoruz ve tuz ilave ederek altını kapatıyoruz. Daha sonra poğaçamızın zeri için kullanacağımız pekmezi sulandırıyoruz. Mayalanan hamurdan bir parça alarak merdane yardımı ile oval açıyoruz ve iç harcını ekleyerek kapatıyoruz.
  4. Daha sonra hazırladığımız poğaçaları ilk olarak pekmezli suya daha sonra susama batırıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. (kabaracağı için aralıklı olarak dizilmelidir)tepsiye dizdiğimiz poğaçaların tepsi mayasını alması için 30 dakika kadar tepside bekletiyoruz. Daha sonra 200 derecelik fırında poğaçaların altı üst kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir