BU TATLILARLA FORMDA KALMANIZ MÜMKÜN

Yoğurt parfe (5 kişilik)/ Malzemeler: 500 gr yağsız yoğurt, 250 gr meyveli müsli, 50 gr gün kurusu kayısı, 100 gr yulaf ezmesi, 50 gr kuru incir, 50 gr kuru üzüm, 50 gr yabanmersini, 50 gr hindistancevizi, 100 gr toz fındık. Hazırlanışı: Karıştırma kabına yoğurdu koyun. Malzemeleri küçük küçük doğrayın ve güzelce karıştırın. Kek kalıbına döküp buzdolabınızda 2-3 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın. Yerken üzerine tarçın serpin.

Portakal soslu ızgara ananas (5 kişilik)/ Malzemeler: 1 adet ananas, 1 çorba kaşığı toz tarçın, 2 su bardağı portakal suyu, 3 çorba kaşığı hurma şurubu, 1 çorba kaşığı nişasta. Hazırlanışı: Ananası güzelce soyup halka halka kesin. Fırında ya da tavada iki tarafını da pişirin. Bir tencere içine portakal suyunu, hurma şurubunu koyup kaynatın. Nişastayı soğuk suyla eritip kaynayan portakal suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatın. Karışım soğuduktan sonra ızgara ananasların üzerine döküp servis edin.

Bu tatlılarla formda kalmanız mümkün

Çikolata topları (5 kişilik)/ Malzemeler: 350 gr bitter çikolata, 200 gr kuru incir veya çekirdekleri çıkarılmış hurma, 2 adet yeşil elma, 150 gr meyveli müsli, 100 gr tuzsuz badem, 100 gr tuzsuz antepfıstığı, 50 gr hindistancevizi, 1 adet portakal, 2 adet kivi.. Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Kuru meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın. Portakalın kabuklarını rendeleyin. Portakal kabuklarını ve kuru meyveleri çikolatayla karıştırın. Bir süre yoğurduktan sonra badem ve fıstıkları da ekleyip kivileri soyun halka halka kesip bir tabağa dizin. Çikolatalı karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hindistancevizine bulayıp kivilerin üzerine yerleştirin. Buzdolabında beklettikten sonra, servis edin.

inci blender

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir