- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1’i içine 1 i üzerine )
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı şeker
- Aldığı kadar un
- Nutella ve çörek otu
Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılır ve ele yapışmayan yumuşak bir poğaça hamuru yoğurulur. 30 dk üzeri kapalı bir şekilde dinlendirilir. Daha sonra hamur 8 eşit parçaya bölünür. 1 tepsi için 4 beze kullanıcaz. Yani bu malzemelerden 2 tepsi çıkıyor.
4 bezeyi oklava yardımıyla unlayarak açıyoruz. Hatta verin çocuğunuzun eline oklavayi o açsın çünkü düzgün bi şeklinin olmasi gerekmiyor kenarlarıni kesicez zaten. Fırın tepsinizden birazcik daha küçük açın.
1. Bezeyi yağlı kağıdın üzerine serin ve her tarafına nutella sürün. 2 bezeyi onun üzerine serip tekrar nutella sürün. 3. Bezeyede aynı işlem. Ve 4. Bezeyi en üste serin ve nutella sürmeyin. Hamurun üzerine büyük bi yuvarlak tabak veya tepsi kapatıp kenarlarıni yuvarlak şekilde kesin. Tam ortaya bir bardak koyup etrafında 16 eşit parça kesin. Sonra ayni anda 2 elinizle kesmiş olduğunuz parçaları tutup birbirinin tersine 2 tur döndürüp uçları birleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp tam ortaya Çörek otu serpin. Ve 45 dk. Hamuru dinlendirin.
Daha sonra 180 derece fırında üzeri kizarana kadar pişirin. Insallah anlatabilmisimdir. Afiyet olsun