Microsoft, Android’den Vazgeçti!

Microsoft, Windows 10 işletim sisteminde Android uygulamalarına destek vermeyeceğini açıkladı. Microsoft, Android’in en büyük rakibine destek verecek!

Microsoft, Android'den Vazgeçti!

Windows 10 işletim sistemi ile büyük beğeni toplayan Microsoft, geleceğin uygulamalarda olduğu bilinci ile hareket ediyor ve geliştiricilere tamdestek sağlıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda Windows 10 veWindows 10 Mobile işletim sistemlerinin emülatör sayesinde Android veiOS uygulamalarını çalıştıracağını sizlerle paylaşmıştık. iOS uygulamalarıiçin Islandwood projesi ve Android uygulamaları için Astoria projelerini başlatan Microsoft, bu sayede iki popüler platformdaki uygulamaları kullanıcıları ile buluşturacaktı.

Ancak Microsoft yeni almış olduğu karar ile Astoria projesini rafa kaldırdı.Android uygulamaları üzerine yoğunlaşan Astoria ekibi, Android uygulamalarının pek popüler olmadığı ve iOS uygulamalarının Windows 10kullanıcılarını memnun edebileceği düşüncesi ile dağıtıldı. İptal edilenAstoria projesinin ekonomik nedenlerinin de bulunduğu aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

15-11/17/windows-10-android-1447746769.jpg

iOS platformundaki uygulamaların Android’e göre daha fazla popülerolduğu bilinen bir gerçek. Popüler Android uygulamaları geneldemodifikasyon işlemleri yapabildiğiniz uygulamalar. Microsoft’un burada çok doğru bir karar alarak Windows 10’a hiçbir etkisi olmayacak Android Tweakuygulamalarından vazgeçtiğini söyleyebiliriz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir