Fiyonk Tatlısı Tarifi

Malzemeleri

Hamuru için

1 su bardağı kadar yoğurt
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında yani yumuşak margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kadar irmik
4 su bardağı un

Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Üzeri için 

Yeşil fıstık

Kızartmak için

Yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı

Pratik tatlı için ilk olarak şerbeti yapılır. Su ve şeker kıvam alana kadar kaynatılır, sonrasında ocaktan alınır ve limonu ilave edilerek soğumaya bırakılır. Sonrasında hamurun tatlısına geçilir. Hamur için ilk olarak derin bir kaseye yoğurt, yağ ve yumurta konularak çırpılır. Malzemeler birbirine karışınca geri kalan hamur malzemeleri eklenir ve hepsi bir arada karıştırılır. Kulak memesi kıvamına gelen hamurdan büyük bezeler yapılır ve yaklaşık yarım santim kalınlığında açılır. Açılan bezeleri bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklüklerde dikdörtgenler şeklinde kesilir ve her bir dikdörtgeni ortasından sıkarak fiyonk şekli verilir. Hazırlanan fiyonkları kızgın yağda güzelce kızartılır, soğumuş olan şerbete atılır ve 5 dakika kadar şerbetini çekmesini beklenir. Süre sonunda hazır hale gelen tatlılar servis tabağına alınır, üzerine fıstık dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir