Home /
Yemek /
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi.
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi.
By Admin on 17 Kasım 2015
Malzeme Listesi
- 1 paket oda sıcaklığında beklemiş margarin
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Üzerine; yumurta sarısı, çörek otu
Nasıl Yapılır
- Öncelikle geniş bir kap da margarini sıvı yağ ile birlikte ezin.
- Sonra şeker, sirke, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyerek güzelce yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru tezgahın üzerinde açın ve kurabiye kalıpları ile hamura şekiller verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin, yumurta sarısını üstlerine sürün ve çörek otu serpin.
- 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun..
Okunma:
530