Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi.

 Malzeme Listesi


  • 1 paket oda sıcaklığında beklemiş margarin
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Üzerine; yumurta sarısı, çörek otu

Nasıl Yapılır


  • Öncelikle geniş bir kap da margarini sıvı yağ ile birlikte ezin.
  • Sonra şeker, sirke, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru tezgahın üzerinde açın ve kurabiye kalıpları ile hamura şekiller verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin, yumurta sarısını üstlerine sürün ve çörek otu serpin.
  • 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun..

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir