By Admin on 17 Kasım 2015
Patatesli Çiğ köfte Tarifi Malzeme Listesi
- (10 Kişilik)
- 4 su bardağı köftelik bulgur (sarı)
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy soğan
- 7-8 diş sarmısak
- 2 tepeli yemek kaşığı salça (Biber, domates karışık)
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı k. pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı sumak veya nar ekşisi
- 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 1 küçük kase ceviz içi
- Bir tutam maydanoz
Patatesli Çiğ köfte Tarifi Nasıl Yapılır
- Bulguru yoğurma kabına koyup üzerine sıcak su döküp karıştırın. (Su Kaynar olmasın).
- Patatesi küçük doğrayıp buharla haşlayın veya kabuklu olarak haşlayıp soyun ve bulgurun içinde ezin.
- Soğanı rendeleyin. Sarımsakları ezin ve biraz yoğurun.
- İçerisine salça ve baharatları ekleyin bütünleşene kadar yoğurun. (çok uzun sürmüyor)
- Yağını ve küçük doğranmış maydanozu, cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
- Küçük küçük sıkıp servis tabağına alın. Ayran veya çay eşliğinde servis edin.
Okunma:
455