Ali Paşa Pilavı

Malzemeleri

Köfteler için Malzemeler
200 gr. kıyma
1 diş sarımsak
1 adet soğan
Tuz
Karabiber

Pilav için Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
½ su bardağı dolmalık fıstık
1 avuç file Antep fıstığı
1 avuç sultaniye üzüm
Tuz
Karabiber

Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Köfteleri yağsız tavada kızartın.

Üzümleri suda bekletip, şişmesini sağlayın.

Pilav tenceresine fıstıkları koyup, kavurun. Tereyağını tencereye ekleyip eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve bir tutam tuzu ilave edip kavurun.

Et suyunu, köfteler, üzüm, tuz, karabiber ve Antep fıstığını pirince ekleyin. Bir tur karıştırıp kapağını kapatın.

Suyunu çekinceye kadar pişirip, demlendirin. Sıcak servis edin.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir