Pankek Tarifi

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta,
  • 3 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 2,5 su bardağı süt (600 ml),
  • 3 su bardağı un (420 gr),
  • 1 paket kabartma (10 gr),
  • 1 paket vanilya (10 gr),
  • Çok az tuz.
  • Pankek Yapılışı

    Bir kaba yumurtaları, toz şekeri, sıvı yağı, sütü, vanilyayı ve çok az tuzu koyu iyice karıştıralım.

    Üzerine unu ve kabartma tozunu koyup karıştıralım ve akıcı kıvamlı bir hamur elde edelim.

    Tavaya çok az sıvı yağı koyup ısıtalım.

    Hamurdan küçük bir kepçe tavaya koyalım.

    Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip diğer tarafını çevirelim.

    Pankekin diğer tarfınıda çok az pişirip servis tabağına alalım.

    Hazırladığımız pankeklerin üzerine çikolata, reçel, bal, pudra şekeri ilave edip servis yapabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir